Picture 855

Bezoek Indutch, president YPS, ICICI Academy

We beginnen met een bezoek aan Indutch. Dit bedrijf, door Nederlandse supporters van YPS opgericht, is gevestigd in Sangli. Er worden elektronische producten gemaakt en verkocht op de Indiase markt. Er werken vijftien mensen, meestal vrouwen die HIV besmet zijn. Soms kan YPS er iemand mee aan werk helpen, die in een moeilijke positie verkeert. Indutch ontwikkelt ook nieuwe producten want de bedoeling is dat de werkgelegenheid groeit.
Daarna hebben we een gesprek met de president van YPS de heer S. Saptasagar. Hij laat een presentatie zien van de onderwerpen, die voor YPS dagelijks spelen. Het is goed om te zien dat de theorie van de presentatie overeenkomt met de praktijk van YPS en met de projecten die Stichting Jalihal heeft geïnitieerd en gefinancierd.
Daarna gaan we naar de ICICI Bank. Onderwerp: fondsenwerving in het land waar projecten worden uitgevoerd. Eerst dit: wettelijk worden bedrijven in India er aan gehouden om twee procent van hun netto winst sociaal te besteden. Daar kan Nederland nog iets van leren. De ICICI Bank geeft daar invulling aan met de door haar opgezette “ICICI Academy for Skills, enabling livelihood”. Jongeren tussen achttien en dertig jaar oud, van ouders die een laag inkomen hebben (minder dan € 3.500,- per jaar) en een bepaald niveau basisonderwijs hebben genoten krijgen de gelegenheid om een vak te leren. Dat gebeurt in een lesprogramma van drie maanden, waarin de deelnemers (m/v) intern zijn in één van de 22 academies, die over het hele land gespreid zijn. Na deze opleiding hebben ze vakkennis en kunnen ze een betrekking vinden bij één van de bedrijven/instellingen uit het netwerk van de bank, die dit initiatief ondersteunen. We hebben gesproken met drie jongeren uit onze regio die in maart hun opleiding gaan afronden. Er zijn verschillende opleidingen: Techniek, Horeca, Laborant(e), Administratie, Web Design etc. Ze doen er dus echt iets aan en het was ook positief om te merken dat ze er zelf heel gemotiveerd mee bezig zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *