Picture 566

Aankomst in Puna

We beginnen in Puna, een stad van vijf miljoen inwoners zo’n 175 km ten zuidoosten van Mumbai. Raja is bestuurslid van Stichting Sadhana, die in Puna drie huizen heeft waar mensen met een handicap een waardig thuis wordt geboden.
Daar hebben wij een gesprek met mevrouw Dhanmanjiri Sathe, professor aan de vrouwen-universiteit van de deelstaat Maharashtra. Wij hadden aangedrongen op een gesprek omdat onze doelgroep uit vrouwen bestaat en we de verwachting hadden dat de vrouwenuniversiteit van Puna met haar inbreng de kwaliteit van de projecten positief zou kunnen beïnvloeden en ook stagiaires in Jalihal zou kunnen plaatsen om met name sociale onderwerpen op de agenda te krijgen. Tijdens het gesprek wordt duidelijk dat er niet veel bijdrage uit deze hoek is te verwachten. De studentes komen naar deze universiteit meer omdat ze daarna een betere huwelijkspartner zullen kunnen vinden dan om een toekomstige carrière van een wetenschappelijke basis te voorzien. Het is ook een veilige plaats voor jonge vrouwen, waar hun reputatie geen schade oploopt.
Daarna gaan we naar Sangli, ongeveer 4 uur rijden vanaf Puna, weer in zuidoostelijke richting. Het is een prachtige rit door het Deccan plateau dat omgeven is door bergen: een heel oud en natuurlijk landschap. In Sangli is het hoofdkantoor van YPS gevestigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *