We beginnen met weer drie bezoeken aan vrouwen van het kippenproject, nu in het dorp Khandanal. U vindt er weer één weergegeven.
Op bezoek bij Saraswati Khairavkar. Ze is 30 jaar en al lang weduwe. Ze heeft één schoolgaand kind van acht jaar en woont op een erf met verschillende stenen huisjes samen met neven en nichten en aangetrouwd. Op het erf zijn ook geiten, buffels, koeien en kippen. Rondom hebben ze ca. één hectare land, zonder irrigatiemogelijkheden. Er staat uitgedroogde maïs en bonen op.
Sinds december 2014 houdt Saraswati kippen en haar inkomen tot einde 2016 van de verkoop van eieren en kippen was € 95,-. Daarnaast gebruiken ze voor eigen maaltijden met de familie ook eieren en kippen. Broedse kippen laat ze eieren uitbroeden en zó heeft ze steeds een nieuw koppeltje kippen. Ze wil ook nog 24 kuikens kopen van YPS omdat ze de eieren van haar kippen te klein vindt.
In het verleden heeft ze in een kinderdagverblijf van YPS gewerkt, maar om in scholen van de overheid te kunnen werken dient ze opnieuw examen te doen. Dat examen gaat ze binnenkort aanvragen. Zekerheid voor haar kind en voor haarzelf en het benutten van haar kwaliteiten en zichzelf verder ontwikkelen: dat zijn haar wensen.
Daarna naar de werkplaats waar de kippenhokken zijn gemaakt voor het kippenproject, in het dorp Sankh. Het bedrijf heeft er een uitbreiding aan te danken, groeit nu verder en zorgt zo voor wat meer werkgelegenheid. Ook op andere plaatsen zijn nu kleine werkplaatsen ontstaan.
Weer terug in Jalihal gaan we naar de school SCOPE. Daar maken we het afscheid mee van de schoolverlaters. Iedere leerling geeft kort weer wat de opleiding voor hem of haar heeft betekend. Veel leerlingen stromen van hier uit door naar hoger onderwijs in Jath, Bijapur, Sangli, Puna of andere grotere steden.
In de avond stellen we samen vast dat de verschillende projecten en activiteiten positieve veranderingen met zich meebrengen. Leerlingen die nu student kunnen worden, vrouwen die een beter leven krijgen omdat kippen hun inkomen verhogen en hun kippen ook betekenen dat ze over contant geld kunnen beschikken als dat nodig is. Ze voelen zich niet meer alleen, kunnen dikwijls zelfs voor hun oudere familieleden zorgen en ze voelen zich gewaardeerd, hoe moeilijk hun start in het leven soms ook geweest is.